divendres, 10 de febrer de 2012

The Ilustrated War News

Durant la I Guerra Mundial, varen ser molts els setmanaris i revistes que es varen dedicar en part o íntegrament a seguir els fets o accions de la Guerra. La gent volia saber coses sobre la guerra i per tant les publicacions que donaven notícies sobre el conflicte venien molt. Pràcticament des del començament de la guerra a 1914 ja es varen publicar les primeres revistes. Aquest boom de les revistes de guerra es va donar a tots el països participants. Tots ells tenien les seves pròpies revistes i setmanaris. Eren revistes adreçades a tots els públics: revistes barates adreçades a la classe treballadora, revistes cares pels rics, fins i tot i havia revistes per nins. Totes elles estaven profusament il·lustrades amb fotos i dibuixos. Lògicament, les revistes destacaven els fets més heroics dels seus o dels seu aliats, i feien més groses les atrocitats i derrotes dels enemics. En aquesta pàgina trobareu un bon recull de revistes de guerra.

Espanya no va ser menys i també va tenir la seva revista de guerra: La Guerra Ilustrada, a la qual ja varem dedicar un post al bloc antic de Les Finestres del Temps.

De totes les revistes d'aquells temps full tractar avui, la revista britànica "The Ilustraded War News". Era una revista de bona qualitat, amb moltes fotos i il·lustracions i poc text. En un principi tenia un format apaïsat, però passat 100 números va adaptar un format vertical millorar la qualitat. La informació publicada tractava tots els fronts de guerra, especialment aquells on hi havia britànics.

 
 Si voleu fullejar aquestes revistes les podeu trobar en format digital a Archive.org. Tenen ni més ni menys que 8 volums: Vol 1, Vol 2, Vol 3, Vol 4, Vol 5, Vol 6, Vol 7 i Vol 8. Cada volum té unes 500 pàgines, o sigui que podeu passar setmanes o mesos per revisar tots els números. És just indicar que aquest tresor el vaig trobar en aquest forum de la I Guerra Mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada