dimecres, 21 de desembre de 2011

El caxalot i Franco

Totes les dictadures tenen una cosa en comú: el dictador és el primer de tot. És el més llest, el més fort, el més treballador, etc. La dictadura que varem patir amb Franco, no va ser una excepció en això. El dictador espanyol era un gran aficionat a la caça i la pesca, i per demostrar a tot el poble la seva vàlua,  s'esbombava en tots els medis de comunicació les seves gestes cinegètiques i pesqueres (certes o un poc maquillades) com per exemple quan va pescar un catxalot de 38 tones.

Una de les curolles del dictador era pescar cetacis, i per això es va fer instal·lar en el seu vaixell Azor un canó arponer comprat a Finlàndia. D'aquesta manera, el Caudillo ja es podia entretenir llançant arpons. Lògicament la gent reia d'aquesta estranya afició i no se acabava de creure que Franco pescàs cetacis. Però un 5 d'agost de 1958, quan amb el seu vaixell  navegava per les aigües del Cantàbric, un catxalot es va creuar en el seu camí. Després de rebre en el seu cos 7 arpons de 18 quilos, 8 arpons de 10 quilos i 120 trets, i 9 hores de lluita, el pobre cetaci va morir. L'enorme catxalot, de 38 tones segons deien, va ser desembarcat al port donostiarra de Pasajes, mentre el dictador explicava amb pels i senyals la seva gesta pesquera.

El dictador amb el seu vaixell Azor

Tal "proesa" havia d'esser escampada entre tots els ciutadans i per això va sortir a les pàgines principals d'alguns diaris com La Vanguardia (6 d'agost de 1959


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada