diumenge, 7 d’agost de 2011

Prostíbuls de la I Guerra Mundial

Els soldats durant les guerres han de deixar de banda o completament oblidades algunes de les necessitats i plaers de la vida com per exemple el sexe. Qualsevol guerra és un bon exemple d'això, però en aquest cas he trobat informació sobre aquest tema durant la Primera Guerra Mundial.

Durant aquesta guerra, els comandaments miraven amb mals ulls tot el tema de la prostitució, però per altra banda reconeixien aquesta activitat com un mal menor i que ajudava a mantenir la moral dels soldats. Per evitar problemes amb el tema de les dones a l'exèrcit, la majoria d'ells mantenien les dones, sobretot infermeres i secretàries, el més separades possible dels soldats.


En els països del front occidental (França, Bèlgica, Luxemburg), existien lleis que regulaven la prostitució i aquesta era reconeguda oficialment. Es permetien les "maisons d'tolerance" o prostíbuls. Les prostitutes havien d'estar inscrites en un registre policial, i estaven subjectes a diverses regulacions i normes com un control mèdic setmanal. Aquest actitud envers la prostitució era considerada molt liberal i permissiva per altres nacions que participaven a la guerra. Per tant, els soldats alemanys i austríacs tenien la possibilitat d'anar als prostíbuls i gaudir dels plaers de les prostitutes.

Els militars alemanys es van arribar a plantejar la necessitat que els seus soldats practiquessin l'abstinència en temes sexuals. Però finalment aquesta idea es va descartar i la prostitució va ser permesa, tot i ser mal vista. Com es pot suposar hi ha molt poques fotos d'aquesta activitat. Aquí teniu algunes que he tret del web Great War.

Les fotos següents pertanyen al llibre "Kriege dem Krieg" (Guerra contra Guerra) d'Ernst Friedrich i publicat l'any 1924. Era un llibre pacifista, on es mostraven els efectes negatius de les guerres, il.lustrant aquests efectes amb fotos de soldats morts, ferits, malalts o mutilats. Friederich era un anarquista, antimilitarista i es va negar a allistar-se a l'exercit alemany durant la Primera Guerra Mundial.


Els prostíbuls es van convertir en una cosa de primera necessitat per als soldats i es van arribar a muntar prostíbuls mòbils com el de la foto.


La prostitució durant la Primera Guerra Mundial en algunes zones va arribar a estar molt regulada i organitzada com ho demostra aquesta llista de preus.


La traducció l'he tret d'aquesta pàgina:

A. Begudes
 • Champagne en ampolla: 18 marcs
 • Bordeaux: 6 marcs
 • Vi hongarès: 8 marcs
 • Cervesa: 1,50 marcs
 • Tassa de cafè: 1 marc
 • Olla petita de cafè: 6 marcs
 • Olla gran de cafè: 12 marcs
 • Té: 0.60 marcs
 • Aigua Seltzer en ampolla: 0.30 marcs
B. Temps amb les dones
 • Tota la nit: 30 marcs
 • De 2 a 3 hores durant el vespre: 20 marcs
 • 1 hora durant el vespre: 10 marcs
 • Qualsevol temps entre les 9 del matí i les 6 de la tarda: 10 marcs
Signat: La Policia Moral

Fonts: Great War, Wikipedia, The Anarchist Encyclopedia

2 comentaris:

 1. Hola Jaume, bienvenido al Blogger.

  Esta guapa la pagina, muy cool, limpia y esplendorosa.

  Veo que las fotos no se pueden ampliar...?
  Y aunque los dos hablamos catalan, ya te dije que no hacerlo en la lengua del imperio le quita proyección al blog.

  Saludos!!

  PD: Muy buena entrada ésta, la de las prostitutas...

  ResponElimina